La vaga del professorat associat de la UPV afecta 7.000 alumnes

Els associats de la Universitat de València han acordat iniciar una votació per a decidir si accepten la proposta de millora de condicions.

Concentració en suport al professorat associat en el Campus de Gandia de la UPV

La vaga indefinida del professorat associat de la Universitat Politècnica de València (UPV), iniciada aquest dilluns, afecta més de 7.000 alumnes, segons les estimacions fetes pel col·lectiu. El 67% d'aquests docents tenen la màxima càrrega docent (dedicació P6); 9 de cada 10 tenen responsabilitat en actes d'avaluació, i més de la meitat són responsables d'assignatures, la qual cosa pot paralitzar el procés de firma i publicació d'actes de les notes de l'estudiantat. A més, vora el 70% dels associats que donen suport a la vaga són tutors de treball de fi de grau o de màster. El fet que paren pot dificultar a l'alumnat la finalització de la titulació.  

Els docents reclamen una remuneració digna i criteris objectius de no renovació, a més del reconeixement de les seues tasques, de l'experiència, dels processos de promoció i de l'estabilització de les places. 

D'altra banda, el professorat associat de la Universitat de València (UV), en vaga indefinida des del 29 de gener, han acordat en assemblea votar telemàticament per a decidir si accepten o no la proposta de millora de la mesa negociadora i suspendre la vaga. Els convocants preveuen tindre els resultats de la votació aquest divendres.

També et pot interessar

stats