La vaga feminista té més incidència en el sector públic i en les grans empreses

Educació ha fixat el seguiment de les professores en un 20% mentre que els sindicats augmenten aquesta xifra fins al 50%.

Des dels sindicats han ressaltat que han sigut milers les dones que han participat en la vaga
Des dels sindicats han ressaltat que han sigut milers les dones que han participat en la vaga / Europa Press

La vaga feminista està tenint una major incidència en el sector públic i en les grans empreses de la Comunitat Valenciana. Al llarg del matí s'han celebrat un centenar d'assemblees a tota la Comunitat Valenciana i s'espera una vesprada de manifestacions a tot el territori.

La secretària de la Dona de CCOO-PV, Cloti Iborra, ha informat que la vaga està tenint una major incidència en el sector públic, mitjans de comunicació, universitats, transport i el sector de la neteja, i que encara que és una mica menor en l'empresa privada, sí que s'han sumat a la protesta les grans empreses.

Per la seua part, Pilar Mora, secretària d'Igualtat de Gènere d'UGT-PV, ha assegurat que l'aturada en aquest 8 de març "serà encara major que el de l'any passat", i ha citat el "seguiment massiu" en empreses com Ford, Danone, i en el sector de la Sanitat.

Des del sindicat Intersindical Valenciana han ressaltat que han sigut milers les dones que han participat en la vaga i que els piquets han sigut visibles en les entrades a la ciutat de València i també en alguns hotels, on s'ha exigit posar fi a l'explotació a les cambreres de pis.

Vaga en educació

La Conselleria d'Educació ha fixat el seguiment de la vaga del 8 de març per part de les professores en un 20,10% a la Comunitat Valenciana, mentre que els sindicats augmenten el percentatge fins al 50%.

El sindicat de treballadors de l'ensenyament STEPV ha qualificat d'"èxit rotund" el seguiment de la vaga en el sector de l'educació i després de fer una enquesta en 300 centres, ha constatat un seguiment del 50% entre mestres i professores. Per la seua part, la Universitat de València ha assegurat que el seguiment ha sigut del 85% en el cas dels estudiants.

També et pot interessar

stats