La vaga d’estudiants reclama la supressió del control parental

València, Alacant i Castelló han acollit manifestacions d'alumnes, que també han reivindicat la igualtat de gènere.

VÍDEO | La vaga d’estudiants reclama la supressió del control parental

Els estudiants valencians s'han sumat aquest divendres a la vaga convocada per a demanar la supressió per llei del control parental, que han intentat implantar algunes comunitats com ara Múrcia.

A València, la manifestació ha començat a la Facultat de Geografia i Història per a acabar a la plaça de l'Ajuntament i amb una pancarta en lletres violetes amb el lema: "No passaran!".

La marxa ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants i la plataforma feminista Lliures i Combatives. Per aquesta raó, la protesta també ha posat de manifest la lluita feminista, ja que enguany cap sindicat ni plataforma ha convocat una vaga perquè el Dia Internacional de la Dona coincideix amb diumenge.

Des del Sindicat d'Estudiants, una dels seus portaveus, Ana Isabel Arellano, ha explicat que entre les seues principals reivindicacions està el control parental que, segons ha criticat, "coarta la llibertat d'informació dels estudiants" i suposa un mecanisme per a "assenyalar amb noms i cognoms els qui advoquen per una educació en llibertat".

A Alacant i Castelló també s'han convocat diverses manifestacions on els participants han mostrat el seu rebuig a les ideologies d'ultradreta.

També et pot interessar

stats