Les vacunes administrades ja superen els contagis en tot el món

S'han inoculat 103,8 milions de dosis de preparats contra la Covid-19 i superen els 103,3 milions de positius fins ara.

Centre de vacunació en un estadi de Jakarta, a Indonèsia
Centre de vacunació en un estadi de Jakarta, a Indonèsia / Reuters

Les xarxes sanitàries nacionals han administrat en tot el món 103,8 milions de vacunes contra la Covid-19, un número que ja supera els 103,3 milions de casos positius declarats oficialment d'aquesta malaltia en el planeta, segons les dades dels ministeris de Salut globals i de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

En la majoria dels casos són necessàries dues dosis d'una mateixa vacuna per a estar plenament immunitzat, per la qual cosa la xifra no significa que més de 100 milions de persones estiguen vacunades ja (s'estima que només uns 11 milions han rebut totes les dosis). Els Estats Units és el país que més dosis ha administrat (32 milions), seguit de la Xina (24 milions), la Unió Europea (13,5 milions) i el Regne Unit (10 milions).

En xifres relatives, Israel és l'únic país del món on més de la meitat de la població ha rebut almenys una dosi de la vacuna (58 per cent), seguit dels Emirats Àrabs (34 per cent), les illes Seychelles (31 per cent) i novament el Regne Unit (15 per cent), sempre segons xifres dels ministeris de Salut.

La Federació Internacional de la Creu Roja (FICR) ha advertit hui que un 70 per cent de les vacunes administrades de moment han sigut utilitzades en els 50 països més rics, mentre que en els 50 més pobres aquest percentatge és de només el 0,1 per cent.

També et pot interessar