La vacuna de Pfizer ha generat defenses en el 100% del personal de l'Hospital General de València que l'ha rebuda

Les serologies aleatòries a la plantilla han constatat la presència d'anticossos en els 15 dies posteriors a la segona dosis.

Una sanitària extrau sang a una companya per a les serologies de l'Hospital General de València
Una sanitària extrau sang a una companya per a les serologies de l'Hospital General de València / Conselleria de Sanitat Universal

L'estudi serològic al personal sanitari de l'Hospital General de València ha revelat que la vacuna de Pfizer ha generat anticossos contra el coronavirus en tots els professionals que l'han rebuda. El servei de Micriobiologia del centre hospitalari ho ha constatat amb un mostreig aleatori entre el 10% del personal vacunat, als quals van fer una prova serològica entre els 15 i 20 dies després de rebre la segona dosi del preparat. El 100% havia generat defenses.

Els microbiòlegs del General de València han iniciat l'estudi en el marc d'un projecte d'investigació per a avaluar la resposta immunitària al coronavirus dels professionals vacunats del centre, a partir de mostres aleatòries dels diferents serveis i categories. Col·labora en el projecte el servei de Medicina Laboral de l'hospital.

Una vegada completat l'anàlisi sobre la vacuna de Pfizer, s'analitzarà la resposta de la de Moderna en 80 treballadors i treballadores en els 15 dies posteriors a l'administració de la segona dosi. El mostreig és sensiblement inferior a la primera anàlisi, perquè també han sigut moltes menys les persones vacunades al centre amb el preparat d'aquesta farmacèutica.

També et pot interessar

stats