La vacuna de Moderna protegeix contra diverses variants del coronavirus, segons un estudi de la companyia

Els resultats preliminars de les proves clíniques demostren que “neutralitza” les variants britàniques i sud-africanes.

Imatge d'arxiu de la vacuna de la farmacèutica Moderna
Imatge d'arxiu de la vacuna de la farmacèutica Moderna / Cati Cladera (EFE)

La farmacèutica Moderna ha assegurat aquest dilluns que la seua vacuna contra la Covid-19 –una de les primeres a obtindre aprovació mundial– “neutralitza” les variants britàniques i sud-africanes del virus SARS-CoV-2, segons demostren els resultats preliminars de les proves clíniques dutes a terme per la companyia.

La concentració d’anticossos en el cas de la variant britànica no es redueix, mentre que en el cas de la variant sud-africana és sis vegades menor, encara que per damunt dels nivells necessaris per a oferir protecció. Malgrat açò, la farmacèutica nord-americana també està desenvolupant una variant de la vacuna només per a la variant sud-africana.

Les variants del coronavirus analitzades per Moderna són la B.1.1.7 i la B.1.351, identificades al Regne Unit i Sud-àfrica, respectivament. Són considerades més virulentes i contagioses que les que fins ara havien sigut dominants.

Moderna també ha detallat que aquest estudi d’efectivitat de la seua vacuna s'ha desenvolupat a partir de mostres de sang de huit persones que han rebut dues dosis de la vacuna i dos micos que han sigut immunitzats. L’estudi, a més, s’ha realitzat en col·laboració amb el centre d’investigació de vacunes de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID), part de l'Institut Nacional de Salut (NIH) nord-americà.

La farmacèutica també ha anunciat que ampliarà els seus estudis clínics de la vacuna per a analitzar la resposta immunitària contra noves variants del SARS-CoV-2.

També et pot interessar

stats