La V-21 d'entrada i eixida a València tindrà el primer carril Bus-VAO de la Comunitat Valenciana

El carril està projectat per als autobusos i per als vehicles en més d'un passatger

Carril Bus-VAO
Carril Bus-VAO / Rober Solsona (Europa Press)

El primer carril Bus-VAO (vehicles d'alta ocupació) de la Comunitat Valenciana estarà en l'autovia V-2. S'ha posat en servei aquest dimecres en 6,1 quilòmetres de l'entrada nord de la ciutat de València, en el tram Carraixet-València, i s'anirà implantant de manera progressiva per a facilitar l'adaptació de cara als usuaris, en col·laboració amb la DGT. Els carrils VAO són aquells pels que sols poden circular vehicles en més d'un viatger.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha presidit l'acte acompanyada per la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i alcaldes de la zona, i ha subratllat l'aposta del Ministeri per la mobilitat sostenible. "Permetrà que els autobusos circulen més ràpidament i amb major regularitat. Això atraurà més passatgers i impactarà de manera positiva en el medi ambient, la seguretat viària i la qualitat de vida dels habitants", ha dit. També ha deixat clar que el carril entrarà en proves i que de moment no anirà acompanyat de règim sancionador.

Les obres d'aquest primer carril Bus-VAO i de cinc quilòmetres de tercers nous carrils han suposat una inversió total de 27,56 milions d'euros i inclouen, en línia amb l'Estratègia Estatal per la Bicicleta, un nou carril bici d'uns 700 metres de longitud. Amb aquesta actuació es millorarà la capacitat d'una de les principals artèries que dona accés a la ciutat, cosa que facilitarà l'entrada i eixida pel nord de la ciutat i la distribució del trànsit amb l'autovia V-23, l'autopista AP-7 i l'autovia A-23.

També et pot interessar

stats