UVemprén: un programa per a joves amb idees de negoci en l'àmbit rural

La Universitat de València posa en marxa un programa per a l’alumnat amb projectes d'emprenedoria rural

UVEmprén: un programa per a joves amb idees de negoci en l'àmbit rural

Joves emprenedors amb idees de negoci en l'àmbit rural. És el perfil del programa UVemprén de la Universitat de València. Són alumnes de grau, postgrau o doctorat amb projectes d'emprenedoria rural que reben una beca fins a tres mesos amb iniciatives com agricultura ecològica, inserció laboral en cooperatives o ajuda als majors en zones despoblades.   

Miquel Àngel Honrubia és un dels joves que va obtindre una beca de postgrau l'any passat a Zarra (Vall d’Aiora-Cofrents). És assessor jurídic i va veure que les mancances de la comarca en transport públic dificulten els tràmits burocràtics a la gent major.

Tal com explica a À Punt Notícies, el projecte consisteix a prestar serveis professionals en l'àmbit rural per a aquelles persones que no tenen facilitat de mobilitat. 

El veïnat dels pobles del voltant està encantat amb la nova activitat de la cooperativa que ha muntat Miquel Àngel. L’alcalde de Teresa de Cofrents, Francisco Cebrián, assegura que, davant de la falta de mobilitat, el jove pot assessorar-los sobre diferents aspectes que afecten el seu dia a dia. 

Enguany, 12 alumnes de la Universitat de València han presentat els seus projectes rurals, que seran becats amb 1.000 euros al mes fins a tres mesos.

També et pot interessar

stats