La UV premia la implicació de Vicky Foods, la investigació de Pablo Jarillo Herrero i el treball docent de Luis Andrés Cucarella

Els Premis Universitat - Societat del Consell Social de la Universitat de València (UV) fan la 27a edició

Premis de la UV
Premis de la UV / UV

L'empresa valenciana Vicky Foods (Dulcesol), el professor de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) Pablo Jarillo i el catedràtic de Dret Processal de la Universitat de València Luis Andrés Cucarella han sigut els tres guardonats aquest dilluns en els Premis Universitat - Societat del Consell Social de la Universitat de València (UV) en la 27a edició. Durant el lliurament dels premis, el president del Consell Social i de la Fundació ADEIT, Vicent Soler i Marco, ha subratllat la importància de treballar coordinadament per a avançar en matèria de cooperació universitat-societat.

"Una societat avançada es mesura per la relació que manté el seu teixit empresarial amb les seues universitats. I la Comunitat Valenciana pot presumir de la relació fluida entre la Universitat i les empreses del seu entorn", ha afirmat Soler durant l'acte.

Per la seua part, la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, i la secretària autonòmica d'Universitats, María Esther Gómez, també han participat en el lliurament de premis, segons ha indicat la UV en un comunicat. Mestre ha posat en valor "el caràcter històric de la Universitat", que farà 525 anys el 2024, i el seu lideratge en matèries com el Dret, l'Administració i Direcció d'Empreses o el Turisme i en àrees clau del "servei a la societat" de la institució universitària.

Els premiats

L'empresa valenciana Vicky Foods ha obtingut el Premi Col·laboració Universitat - Societat pels vincles que té amb la UV a través de diversos programes i iniciatives. Fundada el 1952 com a empresa familiar, hui és una entitat internacional d'alimentació multiproducte i multicategoria, present en més de cinquanta països i quatre continents. Des del 2012 Vicky Foods és membre del Patronat de la Fundació ADEIT de la UV i des del 2016 es va incorporar al patronat especial de la Càtedra de Cultura Empresària d'aquesta mateixa fundació. A més, participa en diversos programes de pràctiques i formació de la UV i en el Club de Mentors de la Facultat d'Economia.

Per la seua banda, el Premi Alumni Plus Insigne UV ha recaigut en Pablo Jarillo Herrero, llicenciat en Física per la UV i actualment professor de Física en l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). El seu treball se centra en la física experimental de la matèria condensada, particularment en el transport electrònic quàntic i l'optoelectrònica en materials bidimensionals com el grafé.

Finalment, el Premi d'Excel·lència Docent ha sigut per al catedràtic de Dret Processal de la UV Luis Andrés Cucarella. El jurat dels premis ha destacat d'ell els "alts resultats en les enquestes docents i la participació en projectes d'innovació educativa". També les publicacions i comunicacions en congressos, el disseny i publicació de materials didàctics, així com la participació en activitats formatives dirigides a millorar la qualitat docent, la implicació i el compromís en l'organització d'activitats amb l'alumnat, tot això sense descurar la "intensa activitat investigadora".

També et pot interessar

stats