La UV investiga la matriculació del policia infiltrat en col·lectius socials de Benimaclet

La institució acadèmica ha obert un procediment intern per a comprovar que la inscripció del suposat agent encobert es va fer de manera correcta i verificant-ne la identitat

Edifici del rectorat de la UV, en una imatge d'arxiu
Edifici del rectorat de la UV, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Universitat de València ha obert una investigació per a comprovar que el procés de matriculació en la institució de l'agent de policia suposadament infiltrat en moviments veïnals i socials del barri de Benimaclet es va efectuar de la manera correcta i que es va verificar la seua identitat.

Fonts de la institució acadèmica han confirmat a Europa Press que la investigació, de caràcter intern, s'ha posat en marxa per a constatar si es va verificar la identitat en el procés de matriculació. Aquest tràmit es realitza habitualment mitjançant un sistema de preinscripció alié a la UV. També s'està aclarint si el suposat agent talp va lliurar tota la documentació requerida. Finalment, el centre d'educació superior ha confirmat que posarà l'assumpte i la informació disponible en coneixement de les autoritats corresponents.

Col·lectius socials i veïnals del barri valencià de Benimaclet han anunciat que estudien emprendre accions legals després de les informacions que han publicat els mitjans de comunicació sobre la suposada infiltració. Denuncien que aquest fet és una vulneració de drets fonamentals, civils i polítics dels membres de les plataformes, així com un possible delicte de violació de domicili sota engany i revelació de secrets.

També et pot interessar

stats