La UV denuncia el professor acusat d'assetjament verbal a alumnes

La rectora no descarta un canvi en el protocol perquè es puga actuar d’ofici.

Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació

La Universitat de València (UV) ha constituït una assessoria confidencial, integrada per cinc expertes en igualtat, per a investigar el professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació a qui han denunciat públicament alumnes per assetjament verbal a l’aula.

La rectora de la UV, Mavi Mestre, després d’inaugurar una jornada sobre intervenció en violència de gènere, ha explicat que la creació d’aquesta comissió, d’acord amb l’aplicació del protocol de la Universitat, sorgeix després de la denúncia que ha presentat la vicerectora d’Igualtat, Elena Martínez, autoritzada i ratificada per les alumnes que van fer públic el cas.

El protocol contra l’assetjament de la Universitat, que ja s’ha activat en altres ocasions, estableix que per a obrir un procediment ha d’haver-hi una denúncia de l’afectada o del seu representant legal, o de qualsevol membre de la comunitat universitària, sempre que tinga l’autorització de l’afectada.

Mestre ha aclarit que l’equip rectoral ha esperat fins aquest divendres al fet que les alumnes decidiren presentar la denúncia, però com que no han volgut fer-ho, la qual cosa “cal respectar perquè així se senten més còmodes”, ha sigut la vicerectora d’Igualtat la que l’ha interposada amb la seua autorització. “Si no, ho haguera fet la mateixa rectora”, ha assenyalat.

Mestre ha remarcat que la Universitat, després de la denúncia verbal pública de les alumnes, no pot mirar cap a un altre costat, perquè no es pot tolerar aquest tipus de comportaments. La rectora ha afegit: “Com a societat, hem de contribuir a un món lliure en una societat inclusiva en què tots ens respectem com a éssers humans”.

Ara, la comissió té un termini màxim de 45 dies per a presentar un informe i, d’acord amb la conclusió, es prendran les mesures disciplinàries pertinents contra el professor denunciat, amb el pronunciament de l’assessoria jurídica, encara que Mestre no ha concretat quins podran ser fins que no se’n sàpiga el resultat.

També et pot interessar

stats