La UV analitzarà si la prova de matemàtiques deixa fora alumnat valencià

Es vol comprovar si la dificultat de l'examen en les PAU suposa un desavantatge per a accedir a titulacions de gran demanda, com Medicina.

La UV analitzarà si la prova de matemàtiques deixa fora alumnat valencià
La UV analitzarà si la prova de matemàtiques deixa fora alumnat valencià

La Universitat de València (UV) analitzarà si la dificultat de l'examen de matemàtiques en les proves d'accés a la universitat (PAU) del juny passat a la Comunitat Valenciana impedeix a l'alumnat valencià accedir a algunes titulacions a les quals sí que aconsegueixen entrar estudiants d'altres autonomies, amb exàmens menys difícils i, per tant, notes més altes. 

Així ho ha anunciat la rectora d'aquesta universitat, Mavi Mestre, al Col·legi d'Advocats de València, on ha participat en els desdejunis de l'agència Efe. Segons la rectora de la UV, enguany l'examen de matemàtiques "sí que ha sigut un problema" a la Comunitat, on la nota mitjana ha sigut d'un 4,5. L'excessiva dificultat de l'examen, segons l'alumnat, ja va omplir les xarxes socials de protestes, en tractar-se, segons les denúncies, de "l'examen de Matemàtiques II més difícil de la història de la selectivitat". També han fet concentracions per a demanar que aquesta prova quede fora dels criteris d'avaluació i han arreplegat més de 40.000 firmes en la plataforma Change.org per a demanar a la Conselleria d'Educació que revise els criteris d'avaluació del controvertit examen. Per a la rectora, sí que sembla provat que "hi ha hagut una dificultat major d'aquest examen, ja siga per la dificultat, per la longitud o per les dues coses". 

Debat sobre les PAU

Mestre ha explicat que des de la Universitat de València faran un estudi amb les notes de tall i els numerus clausus a la mà, de la quantitat d'alumnat d'altres comunitats que accedeixen a les titulacions científiques d'aquesta universitat i de l'alumnat valencià que queda fora, i valoraran si aquest nombre és major respecte a cursos anteriors. "Això ho veurem, encara no ho sabem", ha assegurat la rectora. Algunes d'aquestes titulacions, com és el cas de Medicina, tenen una de les demandes més altes de la institució.  

Segons la rectora, després d'aquesta anàlisi, "caldrà obrir un debat amb la conselleria, en primer lloc, i amb les comunitats autònomes, sobre l'accés a la universitat" i valorar si cal fer "alguna prova específica per a algunes titulacions pròpies de cada universitat".

També et pot interessar

stats