Usuaris de Renfe protesten per un servei "deficient"

Reivindiquen mesures urgents que posen fi a les constants avaries i cancel·lacions de trens i el deteriorament del servei ferroviari.

VÍDEO | Usuaris de Renfe protesten per un servei \"deficient\"

Més d'una vintena de plataformes s'han concentrat a l'Estació del Nord de València per a reivindicar mesures urgents en el servei ferroviari de Renfe que posen fi a les constants avaries i cancel·lacions de trens i el deteriorament del servei. A més, també hi ha hagut concentracions a Ontinyent, Tortosa i Salou.

Sota el lema 'Xiulem pel tren', han reclamat un decàleg de mesures perquè es rehabilite un servei "essencial" per a la ciutadania i que actualment consideren "deficient".

Demanen la priorització de les inversions en allò més necessari i urgent, i la reestructuració dels horaris i les freqüències per a tindre un servei puntual i amb garanties de circulació, sense cancel·lacions d'última hora. Així mateix, reclamen la contractació del personal necessari per a garantir un servei públic de qualitat i amb garanties de seguretat.

A més, exigeixen l'adaptació de les línies actuals de rodalia tenint en compte les necessitats de la població, així com la duplicació de vies en els trams que siga necessari.

De la mateixa manera demanen la reestructuració de les línies de mercaderies, la integració en la xarxa de transport públic d'FGV i autobús per a complementar-se amb aquests serveis, potenciar els bescanviadors també amb la bicicleta i la integració tarifària en un sol títol de transport.

També critiquen que Renfe incompleix la normativa d'accessibilitat, que falta seguretat i que el nombre màxim de persones que viatgen dretes per metre quadrat és excessiu. 

També et pot interessar

stats