Els usuaris de Google Meet podran demanar a la IA que els substituïsca en les reunions virtuals

Google implementarà aquest assistent en totes les seues aplicacions per una subscripció per a les grans organitzacions

Imatge de l'aplicació mòbil de Google Meet
Imatge de l'aplicació mòbil de Google Meet / Ascannio / Shutterstock

Google ha anunciat aquest dimarts que les noves eines d'intel·ligència artificial (IA) dels seus serveis de videotelefonia Google Meet podran assistir en lloc de l'usuari a una reunió i prendre notes. “Amb la funció ‘Assisteix per mi’, l'eina Duet AI podrà participar en la reunió per tu, fer que el teu missatge s'escolte i, per descomptat, preparar-te un resum”, ha destacat l'empresa.

Google implementarà aquest assistent en totes les seues aplicacions Workspace, incloses Gmail, Drive, Slides i Docs, per un preu mensual de 30 dòlars (al voltant de 27,7 euros) per usuari, almenys per a les grans organitzacions. És el mateix preu que Microsoft cobra pel seu sistema d'IA anomenat Copilot, amb característiques semblants, que funcionen en la majoria de les aplicacions d'Office.

Les noves funcions, anunciades en l'acte Google Cloud Next, també inclouen subtítols amb traducció automàtica en 18 idiomes, prendre notes, fer resums i crear clips de la reunió. Així mateix, els usuaris podran parlar en privat amb un xatbot de Google per a repassar detalls de la conferència en curs.

Segons Dave Citron, director sènior de producte de Google per a Meet, hi ha hagut tres “eres d'innovació” per a les videoconferències. La primera va ser la pandèmia, quan molta gent va utilitzar per primera vegada aquests serveis; la segona va ser el retorn a un entorn de faena híbrid; la tercera és ara, amb l'arribada de la IA. 

També et pot interessar

stats