La URJC recorrerà davant de l'Audiència Provincial de Madrid contra l'arxivament parcial del cas Màster

La jutgessa ha decidit centrar-se solament en la falsedat documental.

Javier Ramos, rector de la Universitat Rey Juan Carlos
Javier Ramos, rector de la Universitat Rey Juan Carlos

El rector de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), Javier Ramos, ha avançat que la institució recorrerà davant de l'Audiència Provincial de Madrid contra l'arxivament parcial del cas Màster decretat pel jutjat d'instrucció.

Ramos ha remarcat que el seu objectiu és investigar tots els indicis d'irregularitats, perquè el cas ha causat un “gran dany” a la reputació del centre. Des de la universitat afirmen que no passaran per alt les irregularitats detectades i que “han de ser investigades fins al final, perquè la nostra obligació com a institució pública és defendre l'honorabilitat i el bon fer dels alumnes, dels professors i de la resta de treballadors d'aquesta universitat”.

La magistrada Carmen Rodríguez Medel va rebutjar la setmana passada ampliar sis mesos el delicte de falsedat documental. Prèviament, la jutge va decidir suspendre la causa en relació amb els delictes de suborn i prevaricació administrativa per a centrar-se solament en la falsedat documental. Açò va motivar que s'alçara la imputació sobre diversos investigats.

La universitat ha plantejat que les declaracions en seu judicial de diversos alumnes del cas Màster reflecteixen indicis clars de prevaricació administrativa que han de continuar sent investigats. Els alumnes van reconéixer que no van fer res per a obtindre el títol i que tot ho van tramitar “pràcticament en exclusiva amb l’exdirector de l'Institut de Dret Públic (IDP), Enrique Álvarez Conde”.

També et pot interessar

stats