Urdangarin rep un permís de quatre dies per a tornar a casa per Nadal

El jutjat considera que es donen els requisits perquè obtinga el primer permís perquè ja ha complidt una quarta part de la condemna.

El marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, en una imatge d’arxiu
El marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, en una imatge d’arxiu / José Oliva (Europa Press)

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid ha autoritzat el permís de quatre dies per a tornar a casa per Nadal concedit el passat dia 5 a Iñaki Urdangarin per la Junta de Tractament de la presó de Brieva (Àvila) en la qual compleix condemna.

La decisió del jutjat es produeix després que la Fiscalia haja emés un informe en el qual no s'oposa a la proposta d'Institucions Penitenciàries per considerar que es donen els requisits legals perquè el reclús, classificat en segon grau, disfrute del seu primer permís una vegada complida una quarta part de la condemna.

En la resolució, el magistrat explica que la llei estableix que "es podran concedir, com a preparació per a la vida en llibertat, permisos d'eixida de fins a set dies de duració amb un màxim de trenta-sis dies per any als interns de segon grau".

Des del mes de setembre passat, Urdangarin, que va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Palma a cinc anys i deu mesos de presó, en pot eixir dos dies a la setmana amb un temps màxim de huit hores al dia per a fer tasques de voluntariat.

El magistrat té pendent resoldre la sol·licitud del reclús per a ampliar de dos a tres dies aquestes eixides autoritzades.

També et pot interessar

stats