Urdangarin podrà eixir tres vegades per setmana de la presó per a fer voluntariat

El jutjat de vigilància penitenciària estima la petició de l'exduc de Palma pels "informes favorables" que reflecteixen el bon aprofitament del programa.

L'exduc de Palma en una eixida recent per a tasques de voluntariat
L'exduc de Palma en una eixida recent per a tasques de voluntariat / J. Guillén (Efe)

El jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid ha estimat la petició formulada per Iñaki Urdangarin i ha decidit ampliar a tres dies setmanals les eixides autoritzades de la presó avilesa de Brieva perquè desenvolupe la labor de voluntariat a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid).

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia en un comunicat, el jutge ha estudiat els "informes favorables" que reflecteixen el "bon aprofitament" del programa per part del reclús. Per això, entén que "no hi ha cap inconvenient" per a ampliar de dues a tres les eixides setmanals sol·licitades.

Urdangarin va eixir per primera vegada de la presó el 19 de setembre per a desenvolupar les tasques de voluntariat després que el jutge de vigilància penitenciària li concedira el permís per considerar que complia els requisits, entre ells la baixa perillositat i l'absència de risc de fugida. La presó de Brieva també li va concedir set dies de permís per Nadal.

Fa quasi any i mig que el marit de la infanta Cristina està a la presó i ja ha complit una quarta part de la condemna que li va imposar l'Audiència de Palma: cinc anys i deu mesos pel cas Nóos. Igual que ocorre amb qualsevol altre pres classificat en segon grau, Urdangarin pot demanar permisos ordinaris per a eixir de la presó amb un màxim de 36 dies a l'any (setze per semestre), encara que no pot sumar més d'una setmana consecutiva.

També et pot interessar

stats