Urdangarin ix de la presó el primer dia de voluntariat

El marit de la infanta Cristina ha viatjat pels seus propis mitjans a l'Hogar Don Orione, a 103 km de la presó.

Foto de portada: Iñaki Urdangarin, a la seua arribada a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid), per a complir el seu primer dia de voluntariat

Iñaki Urdangarin ha arribat aquest matí a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid), des de la presó de Brieva (Àvila) per a començar el seu primer dia de voluntariat en aquest centre dedicat a cura de discapacitats. Es tracta de la primera eixida de la presó d'Urdangarin des que va ingressar el 18 de juny de 2018 per a complir una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó per corrupció en el marc del cas Nóos.

Urdangarin, que ha eixit de la presó minuts abans de les nou del matí, ha recorregut els 103 quilòmetres de distància que separa la presó d'aquest centre en un vehicle de color gris sense els vidres tintats. Viatjava a la part posterior darrere del seient de l'acompanyant del conductor, ocupat per un altre home.

L'espòs de la infanta Cristina i cunyat del rei Felip VI, ha arribat poc abans de les deu del matí i ha entrat al recinte saludant els nombrosos mitjans de comunicació que esperaven allí des de primera hora.

Urdangarin farà el procés "estàndard" que fan tots els voluntaris

Segons ha informat el director del centre, Francisco Sánchez, a la seua arribada, Urdangarin farà el procés "estàndard" que fan tots els voluntaris del centre, un tràmit que dura entorn d'una hora. "Estic un poc nerviós, imagineu-vos la resta de personal", ha bromejat. "Consisteix a conéixer el que sap fer, saber els seus horaris i els horaris que ell tindrà ací", ha afegit.

Preguntat per les nocions esportives d'Urdangarin, el director ha recalcat que li "sembla molt bé" però que en el centre disposen d'"esport adaptat". "Hui farà les seues primeres labors", ha subratllat. Així mateix, ha dit que el marit de la infanta Cristina menjarà amb la resta de voluntaris. "Farà el mateix que fan els altres", ha postil·lat al mateix temps que ha informat que en aquests moments hi ha cinc voluntaris, "més dones que homes".

Les seues eixides es realitzaran els dimarts i dijous

Les seues eixides de la presó de Brieva al centre de discapacitats de Pozuelo es realitzaran els dimarts i dijous de cada setmana i, segons l'acordat, Urdangarin estarà de tornada a la seua cel·la a primera hora de la vesprada.

En contra del criteri fixat per Institucions Penitenciàries i de l'informe del fiscal, el jutge ha accedit a la petició d’Urdangarin considerant l'article 117 del reglament, aplicable als condemnats que encara estan en segon grau i compleixen una sèrie de requisits, com la baixa perillositat i l'absència de risc de fugida.

També et pot interessar

stats