La UPV realitza el primer vol massiu i simultani de drons d’Europa per a posar a prova el seu sistema anticol·lisió

Equips aeris de rescat marítim, de vigilància del trànsit o de transport de paquets, entre altres, han simulat tasques reals durant aquest vol pioner

Drons UPV
12 d'abril 2022 - 11:45

El cel del cap i casal s’ha omplit durant uns minuts de drons durant el primer vol massiu simultani que es realitza a Europa amb aquests sistemes aeris no tripulats. La Universitat Politècnica de València (UPV) ha dut a terme aquest assaig pioner per tal de posar a prova la seua plataforma anticol·lisió dissenyada per a garantir la integració segura de drons en l’aire.

En el vol han participat representants de la Policia Local i Bombers de València, Policia Local de Benidorm, l'equip Pegaso de la Guàrdia Civil, empreses especialitzades del sector (ASD drons, UAV Works, AsDrón Spain) i operadors propis de la UPV. Tots ells han posat en marxa de manera simultània els seus drons per a fer simulacions d'aplicacions reals: vigilància de trànsit, salvament marítim, cerca i rescat, transport de mercaderies, agricultura de precisió o inspeccions industrials, entre altres. 

L’acció s’integra dins del projecte europeu d’investigació "Bubbles" ('bambolles' en anglés), liderat per l’institut ITACA de la UPV.  Segons explica Juan Vicente Balbastre, coordinador del projecte, la plataforma que s’ha posat aquest dilluns a prova monitora tots els drons que operen en una determinada zona i els presta alguns serveis de gestió de l'espai aeri (O-space), entre ells el de conflicte tàctic.

"Mentre els drons estiguen volant, la plataforma detectarà possibles conflictes per pèrdua de separació i enviarà alertes als pilots involucrats perquè aquests resolguen aquests conflictes i no arriben a col·lidir", afig Israel Quintanilla, president de la Comissió de Drons de la UPV i integrant de l'equip de la UPV en el projecte "Bubbles".

També et pot interessar

stats