La UPV inaugura el curs universitari a tot Espanya amb un acte presidit pel rei Felip, Pedro Duque i Ximo Puig

L’acte institucional dona la benvinguda al nou any acadèmic coincidint amb el 50 aniversari de la Universitat Politècnica de València.

Acte d'inauguració del curs 2018-2019 de la Universitat Politècnica de València
Acte d'inauguració del curs 2018-2019 de la Universitat Politècnica de València

El solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2018-2019 de les universitats espanyoles se celebra hui, 25 de setembre de 2018, a la Universitat Politècnica de València. La cerimònia estarà presidida pel rei Felip, juntament amb el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, i a més hi assistiran moltes autoritats.

Aquest acte comença hui dilluns a les 11:30 h al paranimf del campus de Vera a València i dona la benvinguda oficial al nou any acadèmic a tot el territori espanyol. L’esdeveniment s’iniciarà amb la lectura de la memòria del curs passat a la UPV, i continuarà amb la lliçó inaugural a càrrec del doctor Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i el guanyador del Premi Jaume I de Noves Tecnologies en la passada edició. A continuació prendran la paraula el rector Francisco Mora i el president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Roberto Fernández. Després intervindran en l’acte el ministre Pedro Duque i el president Ximo Puig. El discurs del rei conclourà l’acte.

La cerimònia es podrà seguir en directe via streaming des del web de la universitat.

És la segona vegada que Pedro Duque i Felip VI, per separat, protagonitzen un acte a la UPV, encara que en aquesta ocasió ho fan com a ministre i rei respectivament.

Duque va visitar el campus de Vera fa quasi tretze anys, quan la UPV el nomenà doctor honoris causa el 6 d’octubre del 2005 pels seus assoliments i mèrits com a astronauta i enginyer, entre ells l’històric viatge a l’espai amb el transbordador Discovery el 1998.

D'altra banda, la UPV va rebre per primera vegada Felip de Borbó el 1995, per a inaugurar l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP).

L’acte institucional d’obertura d’universitats espanyoles se celebra enguany en aquesta universitat pública valenciana amb motiu del mig segle de vida de la institució. La UPV va nàixer fa 50 anys, en 1968, amb el nom d’Institut Politècnic Superior de València. El 2018 té una comunitat formada per prop de 34.000 estudiants, 3.600 professors i investigadors i 1.500 professionals d’administració i serveis, repartits entre els tres campus: Alcoi, Gandia i Vera (València).

L’any passat l’inici acadèmic universitari a Espanya es va celebrar a la universitat de Salamanca, coincidint amb els huit segles d’estudi d’aquesta institució educativa superior.

València en Comú no hi assistirà

La plataforma en què s'integra Podem a la ciutat de València ha confirmat que no assistirà a l'acte d'obertura del curs 2018-2019 que acull la UPV aquest dimarts. Segons expliquen, han declinat la invitació "per coherència" amb la seua posició sobre la monarquia, una institució "sobre la qual hi ha sospites greus de corrupció" i a la qual "PP, PSOE i Ciutadans han salvat de la comissió parlamentària que pretenia investigar-la". 

També et pot interessar