La UPV, entre les 200 universitats del món més compromeses amb el medi ambient, segons GreenMetric

A nivell nacional se situa com la millor universitat politècnica d’Espanya

Campus de la UPV
Campus de la UPV / UPV

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha sigut una de les 200 universitats del món més compromeses amb la sostenibilitat i el medi ambient en 2021, segons GreenMetric, una classificació promoguda per la Universitat d'Indonèsia des de l’any 2010 amb ampli reconeixement internacional.

En l'última edició de l'estudi, la universitat valenciana ocupa el lloc 186 entre les 956 universitats participants de 84 països. La UPV ha pujat 51 posicions respecte a l'any anterior. A nivell nacional, està en el top 10 del rànquing, que la reconeix a més com a millor politècnica d'Espanya en el seu àmbit. Així mateix, dels sis criteris utilitzats per a fer la classificació, la UPV destaca especialment en eficiència energètica, lluita contra el canvi climàtic i gestió de residus.

Els experts de GreenMetric analitzen, entre altres, una desena d'indicadors, des de la utilització de maquinària elèctrica de baix consum fins a la implementació del programa de construcció intel·ligent, el nombre de fonts d'energia renovable existents en els diferents campus, l'ús d'electricitat per quantitat de població i la proporció de producció d'energia renovable respecte al total.

També estudien l'existència de programes de reducció d'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle, la proporció d'empremta de carboni total dividida entre la població del campus, el nombre de programes innovadors realitzats durant la pandèmia de covid-19 i els programes universitaris d'impacte sobre el canvi climàtic.

Quant a la gestió de residus, es valora l'existència de programes de reciclatge de residus, accions contra el malbaratament de paper i plàstic i el tractament de residus orgànics i inorgànics, tòxics i aigües residuals.

També et pot interessar

stats