Localitzen morts un centenar d'estornells a la Plana d'Utiel-Requena

La mortaldat va començar a detectar-se fa dues setmanes en diverses zones d'aquesta comarca

Analitzen la causa de la mort d'uns 100 exemplars d'estornells a Requena / À Punt NTC

Aquest dimarts han tornat a localitzar-se estornells morts en els parcs urbans de Requena. La mortaldat, que de moment afecta uns 100 exemplars, va començar a detectar-se fa dues setmanes en diverses zones d'Utiel i Requena. La causa podria haver sigut que s’han intoxicat a causa de la ingestió d'un raticida.

Per part de l'Ajuntament de Requena han tractat d'evitar que els exemplars malalts acaben morint prop dels col·legis. Miguel Sáez, regidor de Medi Ambient, afirma que han posat "megafonia d’aus de rapinya, amb l’objectiu que els estornells es traslladen a una altra zona lluny dels col·legis". Molts dels exemplars morts, uns 40, han sigut traslladats al Centre de Fauna de la Generalitat al Saler, a València.

Segons el veterinari del Centre de Fauna de la generalitat al Saler, Chema Gil, totes les necròpsies apunten a una mateixa causa: "Tot indica que un raticida ha sigut el causant de la mortaldat dels ocells". Els raticides actuen de manera retardada; per això, els estornells han mort prop dels llocs on s'ajunten per a dormir. El veterinari afirma que "és fàcil que els ocells hagen ingerit el producte i després, als dos o tres dies, hagen mort on van a dormir". També ha informat que, si s’agafa la malaltia amb temps, amb tractament poden reaccionar bé i sobreviure.

Els estornells són molt abundants i no tenen cap figura de protecció. Han traslladat algunes mostres dels animals morts a la Universitat de Múrcia per a analitzar-los. Els resultats confirmaran la causa de la mort.

També et pot interessar

stats