Les universitats valencianes, en peu de guerra contra la compravenda de treballs de final de grau i de màster

Els preus varien entre 400 i 1.000 euros en funció de la quantitat de text i la matèria

Els treballs s'ofereixen per Internet entre 400 i 1.000 euros / À Punt NTC

Les universitats valencianes han manifestat preocupació per l’augment de la venda de treballs de final de grau o de màster. No cal buscar molt, perquè no s’amaguen. S'oferten per internet i naveguen en el terreny de l'alegalitat. De seguida brollen en la pantalla per a oferir els seus suggeridors serveis: treball de fi de grau o de màster preparat per a ser entregat i poder aprovar.

Els preus varien en funció de quantitat i matèria, però per general oscil·len entre els 400 i els mil euros. Aquest augment de l’oferta s’ha posat en coneixement de la Conferència de Rectors, que ho ha comunicat a la Fiscalia, però saben que aquestes empreses aprofiten un buit legal.

Francisco Torres, vicerector de la Universitat d’Alacant, ha explicat que les universitats només tenen dues eines per a combatre aquesta pràctica: els programes antiplagi i la defensa personal del treball de l'alumne davant un tribunal.

Cada vegada s’obrin més espais virtuals paral·lels als oficials en les xarxes i que també posen a la venda apunts i anotacions de les classes. L’alt preu de la renovació de les taxes universitàries, en cas de suspendre, és un dels motius que argumenten, fora de càmera, els que han optat per aquesta dubtosa opció.

També et pot interessar

stats