Les universitats valencianes participaran en la consulta sobre la monarquia

La Universitat Autònoma de Madrid ha proposat dur a terme un referèndum sobre la monarquia que ja ha rebut el suport de professors i estudiants de cinquanta universitats espanyoles.

Europa Press
Europa Press

Investigadors, professors i estudiants de cinquanta universitats espanyoles han mostrat la seua voluntat de celebrar una consulta sobre la monarquia. La idea de la Universitat Autònoma de Madrid ja compta amb el suport de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. L'alumnat de la Universitat d'Alacant, de la Miguel Hernández d'Elx, de la Jaume I de Castelló, de la Universitat de València i de la Politècnica hi participaran.

Alumnes portaveus de la Universitat Carlos III han assenyalat en un comunicat que consideren la universitat un lloc de "formació de coneixement crític" per a posar en pràctica "la voluntat de crear i fomentar el debat públic i una acció popular". A més, han anunciat que el referèndum serà el 4 de desembre i argumenten que des de 1978 mai s'ha plantejat un canvi del model d'Estat, i la ciutadania té dret a pronunciar-se sobre el tema.

També et pot interessar

stats