Les universitats valencianes es bolquen en les xarxes socials amb el 8M

Una manifestació virtual, la denúncia de micromasclismes lingüístics o un homenatge en xarxes a ‘El segon sexe’ en són algunes de les principals propostes.

Les universitats valencianes es bolquen en les xarxes socials amb el 8M
Les universitats valencianes es bolquen en les xarxes socials amb el 8M

Les universitats públiques valencianes es mobilitzen amb el 8M, no només amb concentracions, ponències i altres activitats, sinó també amb accions en xarxes socials i en l’àmbit digital. 

Una manifestació virtual amb premi

La Unitat d’Igualtat de la Universitat Miguel Hernández d’Elx ha convocat una manifestació virtual per a mostrar el seu suport a les dones en aquest dia. La institució acadèmica ha instal·lat un roller on les persones que així ho desitgen poden fer-se una foto i compartir-la en els seus comptes e Twitter amb l’etiqueta #UMH8M. Una convocatòria que està oberta des d’aquest dimarts i que finalitzarà el pròxim dilluns 11. 

Fragment del cartell de la campanya #UMH8M / Universitat Miguel Hernández

Les fotos es publicaran en el web umh8M.umh.es i entre les persones participants es sortejaran tres motxilles de càmping, set jaquetes de beisbol, quatre altaveus bluetooth i cinc motxilles. Els rollers es poden trobar a l’edifici Albir del campus Altea, l’Edifici Francisco Javier Balmis al campus Sant Joan d’Alacant, l’Edifici Altabix del campus d’Elx, i els edificis Casa del Paso del campus d’Oriola i Tudemir.

Etiquetes per a denunciar micromasclismes lingüístics

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València ha llançat la campanya #StopCallaBonica #StopCallaBonita. Amb aquestes etiquetes es poden denunciar micromasclismes lingüístics, i es poden compartir en les xarxes socials. L’objectiu és conscienciar sobre aquesta realitat perquè no es produïsquen aquestes desigualtats en el llenguatge. 

Per a participar, cal emprar l’etiqueta #StopCallaBonica i explicar la situació viscuda, identificant el micromasclisme lingüístic i, si és possible, proposar alguna solució alternativa que evite eixa desigualtat. 

Celebració en xarxes de l’aniversari de la publicació de ‘El segon sexe’

L’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat Jaume I ha llançat una campanya en les xarxes socials amb motiu del 8M per a commemorar el 70 aniversari de la publicació de El segon sexe, de Simone de Beauvoir. L’institut ha obert el dia en Twitter amb una frase de l’autora: “El feminisme és una forma de viure individualment i de lluitar col·lectivament”. Es pot fer seguiment d’aquesta iniciativa amb les etiquetes #CelebrandoSimoneDeBeauvoir i #SegundoSexo70.

.

També et pot interessar

stats