Les universitats tindran autonomia per a decidir si acaben el curs en línia

Representats del ministeri i de les institucions acadèmiques es tornaran a reunir el dia 15 per a adoptar una decisió conjunta.

Una de les aules de la facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona en una imatge d'arxiu
Una de les aules de la facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona en una imatge d'arxiu / Quique García (Efe)

Cada universitat decidirà com acaba el curs, si en línia o presencialment, així com la manera de dur a terme els exàmens, fins i tot si se suspén l’estat d’alarma. Almenys aquesta és la proposta que hi ha a hores d’ara damunt la taula.

El ministeri i les universitats espanyoles, que s’han reunit aquest matí en la Conferència General de Política Universitària, no han tancat cap acord. De fet, els representants es tornaran a reunir el 15 d’abril per a adoptar una decisió conjunta.

No es descarta que el curs universitari, que es va suspendre a mitjan març, acabe amb la formació en línia o amb algunes sessions semipresencials si les autoritats sanitàries ho veuen factible. De fet, algunes universitats –com la de Barcelona, la de Cantàbria i la de Navarra– ja han anunciat aquesta setmana la seua intenció de finalitzar el curs de manera virtual.

Llibertat per a les pràctiques

Així mateix, d’acord amb la reunió de hui, les universitats poden decidir si les pràctiques de l'alumnat s’ajornen per al curs que ve o als mesos d’estiu. Fonts ministerials han insistit que l'objectiu és garantir que “no es produirà cap pèrdua de curs escolar en cap de les universitats”.

El govern espanyol ha demanat a les universitats que estiguen preparades per a totes les "eventualitats" per la possibilitat de reprendre o no les classes presencials per la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats