La Universitat de València, entre les 300 millors del món segons el rànquing de Xangai

La Politècnica de València, única universitat espanyola de perfil tècnic inclosa en el Top 500 global.

Universitat de València
Universitat de València / Europa Press

La Universitat de València (UV) ha millorat "substancialment" els índexs de qualitat i ha aconseguit posicionar-se entre les 300 més prestigioses del món, segons l'Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2019, publicat aquest dijous. D'acord amb aquesta classificació, coneguda també com a rànquing Xangai, la UV millora enguany en tots els registres i passa del tram 401-500, en què se situava al 2018, al de 201-300 millors universitats del planeta.

La rectora de la UV, Mavi Mestre, ha destacat que Espanya torna a tindre 13 centres universitaris en el rànquing de Xangai. La xifra havia caigut a huit en els anys de la crisi econòmica. El repunt, per a Mestre, evidencia "la importància d'un finançament adequat de la investigació". "Cada euro aportat és utilitzat pel sistema universitari eficaçment i es tradueix en millores importants pel que fa al reconeixement en l'àmbit mundial de les nostres institucions", ha agregat. 

D'altra banda, la classificació xinesa reafirma la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor politècnica d'Espanya. És l'únic centre universitari d'aquest tipus de tot el país que està present en el Top 500 del rànquing. Per a la institució que encapçala Francisco Mora, la inclusió en la llista "manté l'elevat estatus internacional de la UPV, d'especial rellevància en els àmbits tant d'enginyeria com de ciències". 

L'ARWU és la primera classificació mundial d'universitats que s'ha publicat (s'elabora des del 2003) i avalua més de 20.000 centres d'educació superior. internacionalment, està considerat com l'indicador "més prestigiós" del món per l'objectivitat de la metodologia. 

Cinc universitats espanyoles

El rànquing de Xangai de 2019 col·loca cinc universitats espanyoles entre les millors del món. A la de València només la supera la Universitat de Barcelona, que està en el tram 101-200. En el tram 201-300 també se situen la Complutense de Madrid, l'Autònoma de Barcelona i la de Granada. 

Les deu primeres universitats del món continuen sent Harvard (EUA), Stanford (EUA), Cambridge (Regne Unit), l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (EUA), la Universitat de Califòrnia-Berkeley (EUA), Princeton (EUA), Oxford (Regne Unit), Colúmbia (EUA), l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (EUA) i la Universitat de Chicago (EUA).

També et pot interessar

stats