La Universitat Rey Juan Carlos elimina 106 títols de postgrau

El centre ha iniciat un procés de “regeneració” que inclou noves mesures de control i procediments.

La Universitat compta, a més, amb el 'WCopyFind', un sistema antiplagi.
La Universitat compta, a més, amb el 'WCopyFind', un sistema antiplagi.

Després d'un any acadèmic immersa en la polèmica dels màsters, la Universitat Rei Juan Carlos extingit 28 convenis de col·laboració amb institucions i empreses, cosa que implica la desaparició de 106 títols de postgrau perquè, com la mateixa universitat ha informat, “no aportaven el valor afegit que persegueix la universitat”.

A causa de les presumptes irregularitats a l'Institut de Dret Públic, que ja està clausurat, en relació al conegut cas Màster, la universitat ha iniciat un procés de “regeneració” que inclou noves mesures de control i procediments per a “garantir que compleixen amb els estàndards de qualitat” dels títols que ofereix la universitat.

A més, entre les mesures preses per garantir les bones pràctiques, destaca també la creació del nou Vicerectorat de Qualitat, Ètica i Bon Govern, que en aquests moments està elaborant un Codi Ètic per a implantar a la universitat en el pròxim curs, i una Oficina de Transparència, Participació i Bon Govern que es posarà en funcionament el curs acadèmic vinent.

La Universitat compta, a més, amb el 'WCopyFind', un sistema antiplagi que ja està disponible per a Treballs de Fi de Màster (TFM) i Treballs de Fi de Grau (TFG) i s'estendrà el curs vinent a doctorat.

Quant a les actes de qualificacions, també a partir del curs vinent es començarà a implantar un protocol nou per garantir la seua “autenticitat”, que inclou la signatura electrònica, perquè es puga saber qui ha tingut accés a cada document en tot moment.

També et pot interessar

stats