La Universitat Politècnica de València és la desena espanyola i la 336 del món en el rànquing QS World

El llistat l'encapçala el Massachusetts Institute of Technology (MIT) per huité any i la primera espanyola és la Universitat de Barcelona.

Campus de la Universitat Politècnica de València
Campus de la Universitat Politècnica de València / Europa Press

La Universitat Politècnica de València figura en el desé lloc dels centres espanyols d'ensenyament superior i en el 336 del món en el QS World University Rànquings que s'ha publicat aquest dimecres. La Universitat de Barcelona ascendeix un lloc i se situa en el 165 de la llista mundial, la qual cosa la converteix en la millor classificada entre les institucions espanyoles.

La taula de les deu primeres institucions espanyoles en el rànquing la completen: la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Autònoma de Madrid; Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Navarra, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Carles III de Madrid, Universitat Politècnica de Catalunya, IE University i Universitat Politècnica de València.

En aquest llistat, un total de 14, entre les 27 universitats espanyoles que figuren en la classificació internacional, baixen llocs. Només quatre milloren les seues posicions i tres d'elles estan a Barcelona.

Segons QS, la comunitat acadèmica global percep nivells inferiors en les universitats espanyoles. Així, 21 de les 27 reben una puntuació més baixa en l'indicador de reputació acadèmica. "S'observa també que les universitats espanyoles no estan aconseguint atraure acadèmics estrangers en les mateixes quantitats que altres institucions al voltant del món", segons han indicat. El director de la investigació de QS, Ben Sowter, subratlla que el rànquing castiga especialment els centres espanyols en el capítol d'investigació.

Les millors del món

El Massachusetts Institute of Technology (MIT) s'aferma en el primer lloc, per huité any consecutiu, seguit de les també estatunidenques Stanford i Harvard. La classificació global, que avalua un total de mil universitats, mostra en quart lloc a la britànica Oxford, seguida del Califòrnia Institute of Technology, ETH Zurich, Cambridge, University College London, Imperial College London i University of Chicago, les deu millor puntuades.

En confeccionar el rànking s'ha tingut en compte la reputació acadèmica, reputació des del punt de vista dels ocupadors, impacte de les investigacions, la ràtio professor-estudiant; proporció de professors estrangers en una institució i la proporció d'estudiants estrangers.

També et pot interessar

stats