La Universitat Politècnica de València, entre les 100 millors del món en tres àmbits

El prestigiós rànquing de Xangai situa la titulació de Ciència d'Aliments, Biblioteconomia i Agrícoles entre les cent primeres.

Campus de la Universitat Politècnica de València
Campus de la Universitat Politècnica de València / Europa Press

La Universitat Politècnica de València (UPV) aconsegueix col·locar tres titulacions en els primers llocs del prestigiós rànquing de Xangai, que analitza les 500 millors universitats del món en un total de 54 matèries. En concret, Ciència i Tecnologia d'Aliments se situa en la posició 27 del món en Ciència i Tecnologia d'Aliments, i també entre les 100 primeres es troben les titulacions de Biblioteconomia (en el rang 51-75) i Agrícoles (rang 76-100).

Per a elaborar aquest rànquing, que fa el Xangai Rànquing Consultancy, s'han tingut en compte la producció universitària, la qualitat, la col·laboració, el reconeixement acadèmic i l'impacte dels articles científics internacionals en el període 2013-2017; és a dir, nombre d'investigadors i investigadores altament citats, nombre de treballs científics en revistes indexades i producció científica per càpita, entre altres.

La UPV destaca, segons aquesta classificació, "en l'àmbit de l'enginyeria, on aconsegueix situar-se entre les millors del món en un total de 14 camps científics, pràcticament la totalitat de les titulacions que imparteix".

A més, millora els resultats globals respecte a les dos edicions anteriors. Així, la UPV se situa en el rang 101-150 en Enginyeria de Telecomunicacions; Enginyeria Química, i Recursos Hídrics, i destaca entre les 200 millors en altres cinc disciplines: Enginyeria Mecànica; Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica; Ciència i Tecnologia Instrumental; Enginyeria Civil; i Ciència i Tecnologia del Transport.

També la Universitat de València col·loca 33 matèries, de les 54 analitzades, dins d'aquest rànquing i lidera la classificació de la Comunitat Valenciana en 25. 

També et pot interessar

stats