La Universitat Miguel Hernández d'Elx investeix Nuria Oliver com a doctora ‘honoris causa’

L'enginyera de Telecomunicacions alacantina destaca pel seu lideratge en el camp de la intel·ligència artificial i com a precursora del paper de la dona en la ciència.

Nuria Oliver, doctora ‘honoris causa’ de la UMH
Nuria Oliver, doctora ‘honoris causa’ de la UMH

La Universitat Miguel Hernández d'Elx ha investit, aquest dijous, l'enginyera de Telecomunicacions alacantina Nuria Oliver com a doctora honoris causa. El seu lideratge en el camp de la intel·ligència artificial i el seu paper com a valedora de la dona en l'àmbit de la investigació científica són els principals mèrits per a rebre la distinció. A més, s'ha inaugurat oficialment el curs al campus de la Miguel Hernández, que acollirà enguany vora 14.000 alumnes.

Oliver ha barrejat amb destresa els reptes investigadors i els seus somnis. En el discurs ha demanat més inversions en investigació perquè, segons ha dit, “la tecnologia ens fa la vida més fàcil”. També ha reclamat que “s'òbriguen de bat a bat les portes a les dones investigadores”.

Així mateix, l'acte ha servit per a inaugurar oficialment el curs de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la qual tindrà enguany un 3% més d'alumnes, i dos graus nous. El rector de la UMH, Jesús Pastor, ha reivindicat en el seu discurs una nova llei d'universitats impulsada per tots els partits polítics, així com una solució definitiva al problema de finançament que pateixen les universitats públiques valencianes.

Pastor ha començat així el seu últim curs com a rector de la Universitat Miguel Hernández, ja que a la primavera hi haurà eleccions i ha esgotat els huit anys de mandat.

També et pot interessar

stats