La universitat, a examen en La Qüestió

Els escàndols per corrupció han protagonitzat el programa televisiu, que ha comptat amb la presència del professor Jorge Lirola i la periodista Raquel Ejerique.

Els escàndols per corrupció han protagonitzat el programa televisiu, que ha comptat amb la presència de la periodista Raquel Ejerique.
Els escàndols per corrupció han protagonitzat el programa televisiu, que ha comptat amb la presència de la periodista Raquel Ejerique.

Els escàndols per corrupció en les universitats han acaparat, en els darrers mesos, les portades dels mitjans de comunicació i el rebuig de la ciutadania. Casos amb nom propi com el de l'exministra de Sanitat Carmen Montón o el president del PP, Pablo Casado, han iniciat el debat del programa La Qüestió, que ha comptat amb la presència d'experts com el professor Jorge Lirola i la periodista Raquel Ejerique.

Les presentadores, Adelaida Ferre i Jèssica Crepo, han fet balanç del panorama universitari acompanyades de figures com el professor i membre de la plataforma Associació per la Transparència Universitària, Jorge Lirola, qui veu l'assumpte dels màsters com "un intent d'anar privatitzant l'ensenyament universitari i afavorir les universitats privades".

El plató de la televisió pública valenciana ha acollit figures com els periodistes Antoni Rubio i Raquel Ejerique, coneguda per destapar el cas del màster de l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes. "Jo apel·le a la gent jove perquè es manifeste i siga crítica. Hi va haver un temps en què la universitat era un lloc on es formaven ciutadans, on s'era contestatari", ha manifestat Ejerique.

També han estat convidats nombrosos estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, la Miguel Hernàndez i la Universitat de València, els quals han col·laborat en les entrevistes i han donat una visió més actual dels moviments estudiantils en les institucions públiques valencianes.

La universitat, en el punt de mira

Aquest 2018 ha sigut l'any en què la universitat ha estat més examinada pels comportaments fraudulents de la classe política. Per això, les presentadores han repassat tant els casos que més han centrat l'atenció mediàtica, com les irregularitats que tenen lloc a les institucions acadèmiques de tot el país.

Com en cada programa, també s'ha reclamat l'opinió de l'audiència sobre els temes tractats durant la vetlada.

També et pot interessar

stats