La Universitat d’Alacant tracta sobre la violència de gènere i la mutilació genital femenina

El centre d’educació superior fa més d’un any que treballa en un projecte per a contribuir a l’erradicació de la mutilació genital femenina.

Campanya contra la mutilació genital femenina
Campanya contra la mutilació genital femenina / Arxiu

Cada dona assassinada per agressions masclistes és una mostra que la batalla contra la violència de gènere falla. A causa dels continus casos d’agressions, la Universitat d’Alacant ha organitzat aquest dijous unes jornades internacionals que tracten de despertar la reflexió i el debat sobre aquesta plaga social; també sobre la mutilació genital femenina, que l’any passat va registrar 22 nous casos a la Comunitat Valenciana.

Durant les diferents sessions, les expertes i experts analitzaran els determinants socials de la violència de gènere, la problemàtica des de la mirada dels homes i les pràctiques de modificació corporal lligades a la tradició cultural en comunitats indígenes de Colòmbia. A més, s’escoltarà l’experiència i testimoniatge de dones que han patit aquestes agressions, a més de la participació d’infermeres que compartiran amb el públic tractaments per a superar les conseqüències de la mutilació genital.

Formacions per a erradicar la mutilació

La Universitat d'Alacant treballa des de fa més d’un any en un projecte per a contribuir a posar fi a la mutilació genital femenina. Un dels eixos principals és conéixer l’experiència de dones de l’Àfrica subsahariana assentades a la província d’Alacant. També s’ha desplegat un programa de formació i sensibilització per a professionals de la salut.

També et pot interessar

stats