La Universitat d’Alacant recupera el grau de Medicina 22 anys després

L’Agència Nacional d’Avaluació i Qualitat ja ha validat el pla d’estudis que vol incorporar per al curs 2019-2020.

La Universitat d’Alacant recuperarà el grau de medicina, tot i que espera el vistiplau de la Conselleria d’Educació
La Universitat d’Alacant recuperarà el grau de medicina, tot i que espera el vistiplau de la Conselleria d’Educació

Amb el curs acabat d’estrenar, la Universitat d’Alacant celebra una bona notícia per al pròxim curs 2019-2020. Recuperarà, 22 anys després, el grau de medicina, tot i que esperen que el vistiplau de la Conselleria d’Educació arribe en els pròxims dies.

L’Agència Nacional d’Avaluació i Qualitat ja ha validat el pla d’estudis que pretén incorporar el grau de Medicina per al curs 2019-2020. Representants d’aquesta institució asseguren que és necessari ja que, durant els pròxims 10 anys, es jubilaran 90.000 metges a Espanya, el 41% dels professionals i, segons diuen, hi cal estar preparats.

Si finalment s’aprova, el campus d’Alacant recuperarà aquest grau després de més de dues dècades, quan el govern d’Eduardo Zaplana va decidir segregar aquests estudis per a obrir una nova universitat, la Miguel Hernández d’Elx.

Una decisió que va enfrontar el col·lectiu universitari amb la Generalitat, sobretot durant l’acte d’inici del curs 1996-1997 quan el rector, Andrés Pedreño, va reclamar el principi d’autonomia al president i a altres càrrecs que van arribar sense avís previ i que no s’hi van quedar perquè Zaplana no en va presidir l’acte.

Ara, la Conselleria d’Educació haurà de donar-hi el vistiplau. Diuen que no hi ha res decidit i que cal analitzar i estudiar la planificació de l’oferta universitària d’una manera global en tot el territori, i no sols en un campus concret.

També et pot interessar

stats