La Universitat d'Alacant permet pagar les taxes per Bizum

Els pagaments es realitzen a través d'una passarel·la bancària centralitzada integrada en els sistemes informàtics del centre

Aplicació mòbil de la Universitat d'Alacant
Aplicació mòbil de la Universitat d'Alacant / Europa Press

La Universitat d'Alacant ha obert aquesta setmana la possibilitat de pagament de qualsevol taxa mitjançant l'aplicació Bizum, una eina tecnològica estesa que permetrà facilitar i agilitar el tràmit per a qualsevol usuari.

Aquesta possibilitat se suma a la del pagament amb targeta de crèdit o dèbit, que es va instaurar fa diversos anys. Totes dues permeten la liquidació de tota mena de taxes, tant les acadèmiques com les no acadèmiques, explica la institució universitària.

Tots aquests pagaments es realitzen a través d'una passarel·la bancària centralitzada integrada en els sistemes informàtics de la universitat perquè la transacció del pagament es registre en les aplicacions en el moment en què es realitza. Aquesta passarel·la de pagament admet targetes de la major part d'entitats estatals i internacionals i ara també mitjançant Bizum, sense cap cost.

Per a emprar la nova aplicació de pagament, l'usuari ha de tindre-la activada en el dispositiu des del qual es pretenga realitzar la transacció. A diferència de l'enviament habitual amb destinació a un número de telèfon, el pagament cap a la Universitat d'Alacant es du a terme mitjançant l'opció de Bizum per a pagaments a comerç electrònic, per al qual se sol·licita a l'usuari una contrasenya que s'haurà registrat prèviament en el seu perfil en lloc d'un número telefònic.

Pel que fa a aquesta nova possibilitat de pagament, el vicerector de Planificació Econòmica, Ángel Sánchez, explica que aquesta mesura, que serveix al públic en general, respon principalment als objectius de facilitar i agilitar qualsevol gestió que un usuari haja de realitzar amb la universitat, a més d'avançar en el creixement de la institució mitjançant la digitalització i la implantació de les noves tecnologies.

El 2021 la Universitat d'Alacant va registrar més de 37.000 pagaments a través de la passarel·la de pagaments. Se n'han comptabilitzat a prop d'una desena per Bizum només unes hores després de l'obertura d'aquesta opció.

També et pot interessar

stats