La Universitat d'Alacant aparta un professor per “mala praxis docent”

S'havien rebut nombroses queixes per presumptes irregularitats en la direcció i la impartició de les classes.

Reunió en què s'ha informat l'alumnat sobre la tramitació de l'expedient disciplinari
Reunió en què s'ha informat l'alumnat sobre la tramitació de l'expedient disciplinari / @UA_Universidad

La Universitat d'Alacant (UA) ha obert un expedient disciplinari i ha apartat temporalment de la coordinació de la seua assignatura, un professor del grau de Publicitat i Relacions Públiques per 'mala praxis docent'. L'anunci es va realitzar aquest divendres durant la convocatòria d'un examen a l'alumnat de l'assignatura Producció i Realització de Mitjans Impresos. 

Segons han explicat a EFE fonts de la UA, s'havien rebut nombroses queixes d'alumnes sobre presumptes irregularitats a l'hora de dirigir i impartir les classes. Entre elles, que el professor havia convocat aquest divendres un examen de recuperació sense informar de qui havia de presentar-s’hi fins última hora del dia anterior.  Entre els 'incompliments de les tasques docents' també s'assenyala que no avisava de les matèries objecte dels exàmens, que feia pràctiques sense donar la suficient informació o que no tornava a explicar el contingut de l'assignatura tot i que els estudiants li ho demanaven. Es dóna el cas que el professor va presentar dijous una baixa mèdica i divendres no es va presentar a l'examen que havia convocat unes hores abans.

El vicerector d'Ordenació Acadèmica, José Penadés, ha explicat que la UA "ja havia emprés determinades accions que, per la naturalesa de les reclamacions, sols podien ser de caràcter informatiu". Després del últims esdeveniments, amb motiu de la convocatòria de l'examen, i davant la quantitat de queixes argumentades rebudes, ha decidit traslladar el cas al servei jurídic de la universitat i iniciar la tramitació d’un expedient disciplinari. 

El degà, Raúl Ruiz Callado, ha agraït als estudiants que hagen manifestat el seu malestar “per les vies reglamentàries” i ha manifestat que "la seua acció ha sigut útil i necessària i tindrà, sens dubte, una repercussió positiva". Des de la Delegació d'Estudiants de la Factultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, es dona suport a l'actuació del deganat i destaquen "la predisposició a buscar una solució".

També et pot interessar

stats