Les unitats de prevenció, fonamentals per a evitar qualsevol conat d'incendi

La Comunitat Valenciana està en risc extrem d'incendis per les altes temperatures i la possibilitat de tempestes seques

Les unitats de prevenció, fonamentals per a evitar qualsevol conat d'incendi

De nord a sud i d'est a oest, tota la Comunitat Valenciana està aquest divendres en risc extrem d'incendis per les altes temperatures i la possibilitat de tempestes seques. 

Amb els paratges naturals tancats, per les pistes forestals només circulen les unitats de prevenció. La seua tasca és fonamental per a analitzar la humitat de la vegetació i estar a l'aguait de qualsevol conat d'incendi.

Un total de 66 observatoris i 122 unitats a la Comunitat Valenciana treballen de valent per a previndre i detectar incendis en aquests dies de sufocant calor. 

El risc és màxim i tota vigilància no és prou. Això sí, per a evitar incendis és fonamental la conscienciació col·lectiva. Les zones d’urbanitzacions són un dels espais que més perill tenen, ja que durant l’estiu viu molta gent. 

Des de les unitats de prevenció recorden la població que no són dies d'anar a la muntanya. De fet, 15 dels 22 parcs naturals valencians estan tancats amb pany i clau. La millor prevenció és que per les pistes de muntanya només circulen els professionals. 

També et pot interessar

stats