La unitat de reconstrucció genital femenina de l’Hospital Peset, Premi Meninas 2021

Aquesta operació permet recuperar la vida sexual i la dignitat a moltes dones que pateixen aquesta violència

La unitat de reconstrucció genital de l'Hospital Peset de València ha fet 25 reconstruccions des de 2016 / À Punt NTC

La mutilació genital femenina és una altra forma de violència contra les dones i suposa una greu violació dels drets humans. A la unitat de reconstrucció genital de l'Hospital Peset de València, referent a la Comunitat Valenciana i especialitzat en la cirurgia dels genitals femenins, lluiten contra aquesta agressió física. Per tal motiu, l’equip encarregat d’aquestes operacions ha rebut el Premi Meninas 2021 en reconeixement del seu treball contra les violències masclistes. 

À Punt Notícies ha conegut el cas d’Aminata i Kadiba, dues de les usuàries que han passat per aquesta unitat. Aminata també és activista i actua d’enllaç entre les dones que han patit la mutilació i l'hospital.

Felipe Hurtado Murillo, psicòleg d’aquesta unitat, ha explicat que més enllà de la part física del cos, l’operació fa "un treball multidisciplinari que reconstrueix l’ànima", ja que moltes de les dones (i també la pròpia parella) han de construir després la seua llibertat sexual. 

Des de l’any 2016, l'Hospital Peset de València ha fet 25 reconstruccions, cinc de les quals en 2021, i ha atés més de 120 consultes.

També et pot interessar

stats