La Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians demana que s’autoritzen les seues festes

Consideren que la celebració de les Falles ha significat un principi de “tornar a la normalitat” i per això demanen recuperar la seua festa

Els Moros i Cristians reivindiquen tornar

La Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians (Undef) ha manifestat, a través d’un comunicat de premsa, que és “totalment imprescindible” recuperar la celebració de les festes de Moros i Cristians, paralitzades des de fa més d'any i mig a causa de la pandèmia.

Consideren que els actes fallers celebrats han sigut un èxit i que han transcorregut en un ambient de responsabilitat cívica que ha posat de manifest que la festa és un fet cultural de primera magnitud. Per això esperen que signifiquen el principi de la tornada a la normalitat de les festes populars. 

A més, exigeixen a les autoritats una explicació lògica i coherent de les diferències entre els actes fallers que s'han celebrat i els actes de Moros i Cristians no permesos, al mateix temps que reivindiquen que la indústria i l’artesania d’aquestes festes també necesita tornar a posar-se en marxa sense demora. 

Insisteixen, per tant, en la necessitat que les autoritats autoritzen celebrar actes de festes de Moros i Cristians en totes aquelles localitats que ho sol·liciten, ja que l'impacte econòmic d’aquestes celebracions és fonamental en moltes de les comarques valencianes. Concretament són 89 poblacions federades amb més de 120.000 festers i festeres, cadascuna amb les seues festes que involucren bandes de música, ballets, tallers de construcció de carrosses, indumentària i perruqueria, quadres de cavalls i molts més sectors. 

La situació del sector és dramàtica i necessita una resposta urgent de l'administració -conclouen- i per això cal que la roda comence a moure's de nou sense esperar més.

També et pot interessar

stats