La Unió de Llauradors i Ramaders estudia noves mobilitzacions per al 2020

Denuncien que encara no han rebut cap ajuda per la DANA i la campanya de cítrics 2018-2019.

Imatge dels efectes de la DANA al Baix Segura el passat mes de setembre.
Imatge dels efectes de la DANA al Baix Segura el passat mes de setembre.

La Unió de Llauradors i Ramaders ha fet balanç del 2019. Un any marcat per les pèrdues de la DANA, el passat mes de setembre, i la "descoratjadora" campanya citrícola. La Unió estudia noves mobilitzacions per a protestar per la situació del sector agrari per a l'any 2020, ja que, denuncien que encara no han rebut cap ajuda per la DANA i la campanya de cítrics 2018-2019.

A més, critiquen els pressupostos de la Conselleria d'Agricultura per al 2020, que, segons l'organització, són "decebedors" i "certifiquen una nova retallada en les polítiques agràries".

La Unió també s'ha referit als tractats internacionals que la Unió Europea subscriu amb tercers països, que en moltes ocasions consideren "perjudicials per a les persones agricultores i ramaderes de la Comunitat Valenciana i suposen a més una seriosa amenaça en qüestió de seguretat alimentària i possible entrada de plagues". Durant aquest any, la Unió ha presentat diversos informes que apunten en aquesta línia. https://apuntmedia.es/va/noticies/economia/la-unio-denuncia-la-falta-de-control-de-brusselles-als-citrics-sud-africans.

Els afectats per la DANA desconeixen quin tipus d'ajudes rebran

L'organització ha denunciat que, quatre mesos després dels greus danys que la DANA va ocasionar tant en cultius com en infraestructures agràries, sobretot del Baix Segura,"les persones agricultores i ramaderes afectades no saben quin tipus d'ajudes rebran ni quan". "La factura que les diverses adversitats meteorològiques deixen en el camp valencià al llarg de 2019 és important, però així i tot paguem més en assegurances del que percebem", han explicat.

També et pot interessar

stats