La Unió de Llauradors qualifica la campanya citrícola "d'autèntic desastre"

L'organització agrària convoca concentracions en defensa del sector per al pròxim 25 de febrer.

Detall d'un taronger amb mandarines
Detall d'un taronger amb mandarines / Free-Photos

La Unió de Llauradors ha qualificat la campanya citrícola com un "autèntic desastre" pels preus "ruïnosos" i per les prop de 500.000 tones que s'han quedat sense recol·lectar. Per això, estima que les pèrdues directes per als productors ascendeixen a més de 200 milions d'euros.

En aquest context, la organització agrària ha convocat concentracions simultànies en defensa del sector citrícola el dilluns 25 de febrer a les 19:30 h en 12 comarques de la Comunitat Valenciana. 

Les comarques citrícoles afectades es reuniran de manera simultània en diversos punts el pròxim 25 de gener a les 19:30 h per reivindicar l'adopció de mesures compensatòries per als productors citrícoles, la suspensió de les importacions procedents de països tercers fins que es revisen els acords comercials i la realització d'un estudi socioeconòmic per a veure com afecten les produccions europees.

També demanen que es garantisquen unes relacions comercials equitatives, amb una garantia "absoluta" per a la sanitat vegetal dels cultius a la Unió Europea i una reciprocitat de les mateixes exigències que tenen les produccions de la resta de la UE.

També et pot interessar