La Unió de Llauradors denuncia que els supermercats europeus tinguen mandarines sud-africanes

El sindicat agrari lamenta que productes amb menys controls fitosanitaris i ecològics puguen competir al mateix nivell amb els cítrics valencians.

El camp valencià demana que es facen estudis sobre si els acords comercials entre la Unió Europea i Sud-àfrica poden afectar o no el mercat dels cítrics
El camp valencià demana que es facen estudis sobre si els acords comercials entre la Unió Europea i Sud-àfrica poden afectar o no el mercat dels cítrics

El retard de dues setmanes en la maduració de la mandarina valenciana ha sigut suficient perquè les varietats tardanes provinents de Sud-àfrica òmpliguen els lineals de venda europeus. Segons la Unió de Llauradors es tracta d'un producte que no arriba fresc i que no té els controls fitosanitaris i ecològics que exigeixen a Europa.

En declaracions a À Punt, Carles Peris, responsable de cítrics de la Unió, explica que els llauradors valencians inverteixen molts més diners que aquests països per a fer les coses bé, però que tenen menys competitivitat al mercat que ells perquè, segons assegura, les varietats procedents de Sud-àfrica no compleixen la normativa europea.

Per a la Unió, situacions com aquesta demostren que l'acord comercial entre la Unió Europea i Sud-àfrica perjudica els interessos del camp valencià. Per al sindicat agrari això ha de servir d'aprenentatge per a no cometre els mateixos errors en la negociació amb Mercosur, actualment en marxa.

El camp valencià demana que es facen estudis sobre si aquests acords comercials poden afectar o no el mercat, i rebre compensacions en cas de ser utilitzats com a moneda de canvi.

També et pot interessar

stats