La Unió de Llauradors calcula pèrdues de 50 milions d'euros en la campanya de l'ametla

L'augment d'un 25% dels costos de producció i la baixada de preus són les principals causes.

Els productors tindran pèrdues de 50 milions d'euros en el sector de l'ametla
Els productors tindran pèrdues de 50 milions d'euros en el sector de l'ametla / La Unió de Llauradors

La Unió de Llauradors calcula que els productors de la Comunitat Valenciana tindran pèrdues de 50 milions d'euros en el sector de l'ametla. Entre les principals causes l'augment dels costos de producció i la baixada del preu del producte a llotja. Asseguren que enguany el cost del quilo d'ametla és d'1,30 euros, mentre que en llotja es paga només a 0,82 euros. Segons la Unió el preu que rep el llaurador és un 40% més baix que en les mateixes dates de l'any passat.

Pel que fa als costos de producció, s'han elevat un 25% a causa sobretot d'una major incidència de les malalties de cultiu per la meteorologia. L'excés d'humitat i les pluges continuades han incrementat considerablement les malalties fúngiques, per això, els tractaments han de ser més freqüents que els habituals en altres anys. A més, el confinament ha ocasionat una major afectació de la fauna salvatge.

Amb tot, la Unió considera que aquesta és una situació "insostenible" per al sector i que pot suposar l'abandó de gran part dels cultius d'ametler de secà. D'aquesta manera, reclamen a les administracions un pla de reconversió varietal i tècnic del sector amb finançament suficient. Així com el foment i la promoció de l'ametla autòctona i l'erradicació de les pràctiques especulatives.

També et pot interessar

stats