La Unió Europea busca un port per als 49 migrants rescatats al Mediterrani

Els migrants es troben abandonats des de fa dues setmanes en els vaixells de les ONG Sea-Watch i Sea-Eyes a l'espera de ser acollits.

La Unió Europea busca un port per als 49 migrants rescatats al Mediterrani

La Unió Europea (UE) està buscant una solució per als 49 migrants rescatats en les últimes setmanes al mar Mediterrani per dos vaixells i que es troben a l'espera de ser acollits per algun país, segons ha destacat el portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas.

El vaixell de l'ONG Sea-Watch es troba abandonat fa més de dues setmanes al Mediterrani a l'espera d'un port segur per a desembarcar 32 migrants rescatats, entre els quals hi ha 3 menors. En la mateixa situació es troba des del 29 de desembre 17 migrants més rescatats, que estan a bord de la nau de l'ONG Sea-Eye.

Compromís critica la falta de resposta del govern espanyol

De moment, cap país s'ha oferit per a acollir-los. Des de Compromís han criticat l'actitud del govern espanyol per no atendre el que qualifiquen d'emergència humanitària.

La Comissió Europea demana més solidaritat

El portaveu de la Comissió Europea ha demanat més solidaritat entre els estats membres i assegura que s'està buscant una solució. Schinas ha indicat que "hi ha hagut intensos contactes amb una sèrie de països" i que continuen tractant de trobar una solució "per al ràpid desembarcament" de la gent a bord del Sea-Watch i del Sea-Eye".

Schinas ha assenyalat que aquest últim episodi demostra que fa falta "més solidaritat dels estats membres" i "una solució predictible i sostenible" en aquest àmbit.

També et pot interessar