La Unió Europea atorga 130.000 euros a Ontinyent per als desperfectes de la DANA

L’ajuntament podrà destinar la subvenció a projectes ja executats o bé a uns altres de reparació que estiguen pendents.

Aspecte que presentava el riu Clariano el passat mes de setembre, després del capítol d'intenses precipitacions
Aspecte que presentava el riu Clariano el passat mes de setembre, després del capítol d'intenses precipitacions / À Punt NTC

Ontinyent rebrà quasi 130.000 euros de la Unió Europea per a fer front als danys que va causar la DANA del passat setembre al terme municipal. Amb aquest import, que s’emmarca en els Fons de Solidaritat per a catàstrofes naturals de l’organisme europeu, l’ajuntament ontinyentí podrà reparar infraestructures o cobrir les despeses de l'atenció d'urgència als damnificats.

Aquesta subvenció europea s’haurà d'utilitzar en un termini màxim de 18 mesos des de la data en què la Comissió Europea desemborse els 129.535,29 euros de l'ajuda, segons ha informat l’Ajuntament d’Ontinyent. El fons es podrà destinar tant a projectes que ja s’han dut a terme per a pal·liar els danys de l’intens temporal, com per a iniciatives que encara no s’han executat i queden pendents de reparació.

Entre les actuacions que ja s’han fet després del desbordament del Clariano es troba la intervenció en la carretera a València o en camins com el de Mossén Conca, el de la Garnatxa, el Vell d’Agullent o el de les Alqueries de Caputxins. Així mateix també s’ha intervingut en els col·lectors del camí de la Font Santa i en l'aparcament de Tortosa i Delgado o la Senda de l’Alba.

A més, amb la subvenció de la Unió Europea que arribarà a Ontinyent es podran finançar actuacions d'urgència com les efectuades per a la neteja de les cases del carrer de la Cantereria o el subministrament d'aliments i medicines per al veïnat damnificat.

Les ajudes europees s'uneixen a les que va anunciar el Consell el passat desembre i que encara estan tramitant-se.

També et pot interessar

stats