Carles Peris serà reelegit aquest cap de setmana al front de la Unió Llauradora i Ramadera

L'organització agrària celebra a Alboraia el XV Congrés, en què marcarà el camí de la política agrària durant els pròxims quatre anys

Carles Peris, en una imatge d'arxiu
Carles Peris, en una imatge d'arxiu / Europa Press TV

L'actual secretari general de la Unió Llauradora i Ramadera, Carles Peris, serà reelegit aquest cap de setmana per a continuar quatre anys més al càrrec, segons han assegurat fonts pròximes a l'organització agrària. Peris va ser triat el 2018 en substitució de Ramón Manpel, que havia estat en el càrrec els últims huit anys. El responsable agrari és natural de les Alqueries (Plana Baixa) i és productor de cítrics.

La reelecció es concretarà diumenge, atés que la segona jornada del XV Congrés que la Unió Llauradora i Ramadera se celebra durant aquest cap de setmana a Alboraia (Horta Nord). Al congrés està previst que participen prop de 200 persones delegades com a representants de totes les comarques de la Comunitat Valenciana i dels diferents sectors.

Amb el lema "Fent front als gegants", aquest congrés culmina tot un procés en el qual s'han celebrat congressos en totes les comarques, que han renovat les respectives comissions executives. Els estatuts de la Unió marquen la realització de congressos cada quatre anys, un procés de democràcia interna no s'ha vist alterat en 46 anys.

Des de la Unió destaquen que durant tot el procés congressual existeix l'oportunitat de fer valdre els drets com a persones associades; entre aquests, destaquen els de poder triar i ser triat, decidir qui ha de representar i defendre els interessos, així com quin tipus de política agrària és l'adequada i el tipus d'organització que es desitja.

En la sessió del congrés d’aquest cap de setmana es presentarà l'informe general de la Comissió Executiva i es debatrà i aprovarà la ponència de política agrària que marcarà les directrius bàsiques per les quals aposta l'organització per als pròxims quatre anys. A més, també s'adaptaran els estatuts a la nova realitat i les exigències que envolten al sector agrari valencià i es renovarà la Comissió Executiva.

Àmplia representació de la societat civil i política

En la inauguració del Congrés intervindran, al costat del secretari general de la Unió, Carles Peris, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; el director general d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Conselleria d'Agricultura, Antonio Quintana i la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Per a la clausura del diumenge està prevista l'assistència d'una nodrida representació de la societat civil i política de la Comunitat Valenciana, amb la presència confirmada del president de la Generalitat, Ximo Puig; del president de les Corts, Enric Morera; de la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro i de representants de partits polítics com Roger Llanes (PSPV), Carlos Mazón (PP), Ruth Merino (Ciudadanos), Àgueda Micó (Compromís) i Marisa Saavedra (Unides Podem).

També et pot interessar

stats