Unides Podem proposa un pla d'acollida per als migrants arribats a les Canàries

La iniciativa solidària pretén que en tres mesos la Comunitat Valenciana puga acollir un nombre mínim de persones arribades en pastera.

Una imatge d'arxiu de migrants espernt en el campament d'emergència de Creu Roja en el moll de Arguineguín
Una imatge d'arxiu de migrants espernt en el campament d'emergència de Creu Roja en el moll de Arguineguín / Quique Curbelo (Efe)

La pandèmia ha disparat l'arribada de migrants a les Canàries, que sol·liciten ajuda de manera urgent. El govern, de moment, no opta pel trasllat a la Península. Però la situació es crítica. Unides Podem la qualifica “d'emergència humanitària”. I proposa un pla d’acollida per als migrants a la Comunitat Valenciana en un termini de tres mesos. Un pla de solidaritat entre territoris que ha presentat a les Corts .

La situació migratòria a les Canàries és dramàtica. Nomes aquest cap de setmana, huit embarcacions amb 231 migrants han arribat al port d'Arguineguín. Els migrants han sigut traslladats, després d'una primera atenció, al campament de Barranco Seco, a Gran Canària. El port es queda lliure, però el problema es trasllada a altres parts de l'illa. La diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, remarca que les Canàries són “un polvorí. És una raó d'Estat”. Enguany, 20.000 persones han desembarcat a les Canàries fugint de la guerra i de la persecució als seus països.

Una situació insostenible que requereix solucions polítiques. I per això, a les Corts, Unides Podem ha presentat un pla d’acollida. Una proposta solidària perquè en tres mesos la Comunitat Valenciana es comprometa a acollir un mínim de persones. La diputada Naiara Davó, portaveu adjunta de Unides Podem, ha defés una iniciativa que busca mecanismes dignes per a evitar el desemparament de les persones migrants.

L'estratègia del Govern d'Espanya no opta pel trasllat dels migrants a la Península i de moment està construint contrarellotge cinc macrocampaments a Gran Canària, Tenerife i Fuerteventura. La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defés la voluntat de continuar treballant per a tindre la millor logística per a atendre els migrants. Pero el senador de Coalició Canària, Fernando Clavijo Batlle, ha acusat el govern de convertir les Canàries en una presó.

Per la seua banda, des del govern de les Illes Canàries asseguren que aquesta és una situació dramàtica en la part personal, però també econòmica i social, que requereix la solidaritat dels altres territoris.

També et pot interessar

stats