Unides Podem - Esquerra Unida diu que revertirà a mans públiques els hospitals valencians privatitzats

La coalició critica els "vampirs" que "xuplen la sang de la sanitat pública" i prometen apujar el pressupost de l'atenció primària

Echenique i Illueca, aquest dilluns
Echenique i Illueca, aquest dilluns / Europa Press

Unides Podem - Esquerra Unida reivindica la Comunitat Valenciana com un "clar exemple que es pot desprivatitzar la sanitat pública" i aposta per continuar la senda iniciada del Botànic per a revertir a mans públiques els departaments de salut que encara tenen concessions vigents, com ara Dénia, Manises i Elx-Crevillent. És la gran aposta en matèria sanitària que la coalició porta en el programa per a les eleccions autonòmiques del 28 de maig, a més d'altres propostes que el candidat a la Generalitat, Héctor Illueca, i el portaveu al Congrés, Pablo Echenique, han abordat en una trobada amb professionals del sector. En la cita han estat acompanyades també per l'aspirant a l'alcaldia de València, Pilar Lima, i la responsable de sanitat d'Unides Podem en el parlament espanyol, Rosa Medel.

Els representants de la formació morada han deixat clar que perquè les reversions sanitàries que té ja planificades l'executiu autonòmic puguen continuar fent-se realitat "és condició indispensable que Unides Podem estiga fort després del 28M". També han promés apujar el pressupost de l'atenció primària.

Echenique s'ha mostrat crític amb els "vampirs" que "xuplen la sang de la sanitat pública" i ha esmentat expressament companyies com Quirón, Vivanto, Ribera Salut o els empresaris Florentino Pérez (ACS) i Juan Miguel Villar Mir (OHL). "Molts d'ells implicats en casos de corrupció o que apliquen processos d'enginyeria fiscal per a pagar menys impostos. Tots ells xuplen la sang de la sanitat pública, perquè és obvi que la seua gestió és més cara que la pública i que s'està regalant diners públics a entitats que no tenen la salut dels ciutadans entre els seus objectius", ha criticat.

Igualment, quan li han preguntat pels suports electorals de la vicepresidenta del govern Yolanda Díaz tant a candidats d'Unides Podem (Héctor Illueca) com de Compromís (Joan Ribó), Echenique s'ha mostrat satisfet perquè Díaz haja acceptat fer campanya per Podem, que "té els millors candidats".

També et pot interessar

stats