Unides Podem i diversos col·lectius es desmarquen de la setmana de l'Orgull a Alacant

El portaveu del grup morat, Xavier López, portarà al ple convertir l'àrea LGTBI en una regidoria.

La bandera LGTBI penja des d'aquest matí del balcó de l'Ajuntament
La bandera LGTBI penja des d'aquest matí del balcó de l'Ajuntament

Nova polèmica política arran dels actes de la setmana de l'Orgull a Alacant, que ha començat aquest dilluns, organitzada per l'Ajuntament. Els principals col·lectius LGTBI s'han desmarcat de les celebracions i el Grup Municipal d'Unides Podem acusa el bipartit format pel PP i Ciutadans de buidar els actes de contingut reivindicatiu i polític.

La bandera LGTBI penja des d'aquest matí del balcó de l'Ajuntament i anuncia una setmana d'actes oficials amb el lema “Alacant, amb orgull”. El primer dels actes ha sigut institucional i ha tingut lloc al Saló Blau del consistori. No hi han assistit ni els regidors d'Unides Podem ni els col·lectius Alacant Entén i Diversitat, que cada any organitza la manifestació del Dia de l'Orgull LGTBI a la ciutat. Enguany, però, no se celebrarà per la pandèmia de coronavirus.

Els col·lectius LGTBI reivindiquen el seu paper com a organitzadors dels actes del Dia de l'Orgull, en lloc de ser només col·laboradors o convidats del consistori. El president de Diversitat, Toño Abad, ha acusat el govern format pel PP i Ciutadans d'apropiar-se l’Orgull i programar sense consensuar. El bipartit, per contra, nega les acusacions i la vicealcaldessa d'Alacant, Carmen Sánchez, assegura que hi ha hagut consens.

El portaveu d’Unides Podem a l'Ajuntament d'Alacant, Xavier López, ha anunciat que la formació prepara una iniciativa per al ple d'aquest mes perquè l'àrea LGTBI passe a ser una regidoria amb pressupost independent i amb personal propi. Segons ha assenyalat, amb això recullen la reivindicació del col·lectiu Diversitat.

López ha titlat de “nefasta” la gestió de l'àrea que porta la vicealcaldessa, Carmen Sánchez, i l’ha assenyalada per “no conéixer” els dies commemoratius del col·lectiu i votar en contra de la Declaració Institucional sobre l'Orgull, presentada pels grups de l'oposició. L'edil ha criticat l'organització dels actes “sense la participació de cap de les organitzacions socials d'Alacant”. Així, ha recordat que l'Orgull és un “moviment polític, no una festa” i, a més, “tampoc és una marca comercial ni un producte per a vendre als majoristes de viatges”, ha subratllat el portaveu d’Unides Podem.

També et pot interessar

stats