La Unicef guardona Mislata amb el Premi Inspira per ser una ciutat amigable per als xiquets

El municipi ha desenvolupat tot un seguit de projectes orientats a millorar la qualitat de vida dels més menuts en adaptar els espais públics.

Mislata aconseguix el guardó d'Unicef pel seu treball en favor de la infància
Mislata aconseguix el guardó d'Unicef pel seu treball en favor de la infància

L'organització internacional Unicef ha guardonat Mislata amb el Premi Inspira Ciutats Amigues de la Infància d'enguany. És un guardó que reconeix projectes que aporten solucions de qualitat, innovadors i inspiradors que fomenten els drets dels infants i adolescents a l'àmbit local, i que milloren la vida diària a les ciutats i comunitats on viuen.

La cerimònia va tenir lloc a la ciutat alemanya de Colònia, on l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha recollit el guardó que reconeix el projecte 'Soc ciutat' com a millor projecte en la categoria d'entorns adients, segurs i nets per a xiquets i xiquetes. Bielsa reconeix que rebre el premi és "una de les més grans satisfaccions" que ha tingut i assegura que "tots busquem el benestar i la felicitat dels més menuts".

El jurat ha examinat 226 projectes presentats per localitats de 36 països arreu del món i que suposa un reconeixement a les polítiques d'infància i joventut que desenvolupa la localitat, com ara els camins segurs per a anar a l'escola, la iniciativa de "Comerç amic", l'adaptació dels espais públics a les necessitats dels més menuts o el programa 'Juga i respecta'. En el discurs de recollida del guardó, Bielsa ha agraït la confiança del jurat i ha destacat que els xiquets "són el futur" i que necessitem "un futur amb més justícia social, més igualtat i més drets humans". L'alcalde ha estat acompanyat per la regidora d'Infantesa, Lola Hortelano, i membres del Consell d'Infància, entre d'altres.

També et pot interessar

stats